- Dz.U. 2011 nr 85 poz. 466
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz.U. 2004 nr 120 poz. 1256
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych
Dz.U. 2004 nr 276 poz. 2738
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 grudnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 31 marca 2011 r. w sprawie naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych
- Dz.U. 2009 nr 123 poz. 1024
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz.U. 2005 nr 60 poz. 527
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 marca 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa drobiowego
Dz. U. 2004 nr 156 poz. 1636
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 czerwca 2004 w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa drobiowego
Zostaje uchylone z dniem 2010-01-01
Dz. U. 2004 nr 158 poz. 1655
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 czerwca 2004 w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku
Zostaje uchylone z dniem 2010-01-01
Dz.U. 2005 nr 37 poz. 333
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 lutego 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku
Dz.U. 2005 nr 43 poz. 420
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 15 marca 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 lipca 2009 r. uchylające niektóre rozporządzenia w sprawie wymagań weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego.
- Dz.U. 2008 nr 163 poz. 1020
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz. U. 1968 nr 1 poz. 2
Rozporządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 15 grudnia 1967 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przetwórstwa produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego oraz w zakładach przemysłu paszowego
Dz. U. 1973 nr 45 poz. 267
Rozporządzenie Ministra Gospodarki Terenowej i Ochrony Środowiska z dnia 6 października 1973 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy zakładaniu i konserwacji zieleni oraz produkcji materiału roślinnego
Dz. U. 1974 nr 12 poz. 75
Rozporządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego i Usług z dnia 21 marca 1974 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach produkujących ocet i musztardę
Dz. U. 1966 nr 22 poz. 142
Rozporządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 9 kwietnia 1966 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach gastronomicznych i przemysłu garmażeryjnego
Dz. U. 1968 nr 20 poz. 125
Rozporządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 12 czerwca 1968 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu jajczarsko-drobiarskiego
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 25 sierpnia 2008 r. uchylające niektóre rozporządzenia w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu i przetwórstwa rolno-spożywczego oraz przy zakładaniu i konserwacji zieleni oraz produkcji materiału roślinnego.
- Dz.U. 2007 nr 150 poz. 1068
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz. U. 1973 nr 11 poz. 86
Rozporządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 26 marca 1973 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu tytoniowego
Dz. U. 1969 nr 16 poz. 119
Rozporządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 5 maja 1969 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu zielarskiego
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju wsi z dnia 8 sierpnia 2007 r. uchylające rozporządzenie w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu zielarskiego i rozporządzenie w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu tytoniowego
- Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz.U. 2004 nr 58 poz. 563
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 marca 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonycj substancji dodatkowych
Dz.U. 2002 nr 220 poz. 1856
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych.
Dz.U. 2004 nr 162 poz. 1703
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Dz.U. 2004 nr 257 poz. 2577
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 20 listopada 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Dz.U. 2006 nr 194 poz. 1435
Rozporządzenie ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 października 2006 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Dz.U. 2005 nr 229 poz. 1953
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 listopada 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Dz.U. 2005 nr 180 poz. 1499
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 sierpnia 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Dz.U. 2005 nr 210 poz. 1751
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 14 października 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych
ze zm.
- Dz.U. 2007 nr 219 poz. 1629Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 listopada 2007 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych
- Dz.U. 2008 nr 93 poz. 595Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 maja 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych
- Dz.U. 2009 nr 160 poz. 1271Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 września 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych
- Dz.U. 2010 nr 88 poz. 580Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 kwietnia 2010 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych.
- Dz.U. 2007 nr 121 poz. 841
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz.U. 2003 nr 37 poz. 327
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 15 stycznia 2003 r. w sprawie warunków napromieniania środków spożywczych, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności, które mogą być poddane działaniu promieniowania jonizującego, ich wykazów, maksymalnych dawek napromieniania oraz wymagań w zakresie znakowania i wprowadzania do obrotu
Dz.U. 2006 nr 144 poz. 1049
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 31 lipca 2006 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków napromieniania środków spożywczych, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności, które mogą być poddane działaniu promieniowania jonizującego, ich wykazów, maksymalnych dawek napromieniania oraz wymagań w zakresie znakowania i wprowadzania do obrotu
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie napromieniowania żywności promieniowaniem jonizującym
- Dz.U. 2007 nr 97 poz. 645
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz.U. 2004 nr 104 poz. 1099
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 28 kwietnia 2004 r. w sprawie wykazu jednostek badawczo-rozwojowych określających i koordynujących program monitoringu żywności i żywienia oraz opracowujących opinie niezbędne dla oceny ryzyka
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 9 maja 2007 r. w sprawie wykazu jednostek badawczo-rozwojowych realizujących zadania dotyczące programu monitoringu żywności i żywienia oraz opracowujących opinie niezbędne dla oceny ryzyka
- Dz.U. 2007 nr 59 poz. 400
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz. U. 1963 nr 45 poz. 252
Rozporządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 31 sierpnia 1963 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu piekarniczego
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 marca 2007 r. uchylające rozporządzenie w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu piekarniczego
- Dz.U. 2005 nr 81 poz. 716
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2005 r. w sprawie szkodliwych czynników biologicznych dla zdrowia w środowisku pracy oraz ochrony zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki
ze zm.
- Dz. U. 2008 nr 48 poz. 288Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 lutego 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szkodliwych czynników biologicznych dla zdrowia w środowisku pracy oraz ochrony zdrowia pracowników zawodowo narażonych na te czynniki
- Dz.U. 2004 nr 285 poz. 2865
Akty uchylone lub nieobowiązujące poprzedzające wskazany dokument:
Dz. U. 1969 nr 20 poz. 150
Rozporządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 16 czerwca 1969 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu spirytusowego
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2004 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu spirytusowego.
- Dz. U. 2004 nr 160 poz. 1669
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 czerwca 2004 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu piwowarskiego i napojów gazowanych
- Dz. U. 2003 nr 194 poz. 1899
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 października 2003 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu koncentratów spożywczych
- Dz. U. 2003 nr 34 poz. 289
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lutego 2003 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przetwarzających owoce i warzywa
- Dz. U. 2003 nr 98 poz. 902
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 12 maja 2003 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy obsłudze amoniakalnych instalacji chłodniczych w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego
- Dz. U. 2002 nr 97 poz. 875
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17 czerwca 2002 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przemysłu cukierniczego
ze zm.
- Dz. U. 2002 nr 139 poz. 1170Obwieszczenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 13 sierpnia 2002 r. o sprostowaniu błędu
- Dz. U. 2001 nr 112 poz. 1204
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 września 2001 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy przetwórstwie ziemniaków
- Dz. U. 1999 nr 25 poz. 226
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 10 marca 1999 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa
- Dz. U. 1999 nr 25 poz. 225
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 9 marca 1999 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy produkcji cukru
- Dz. U. 1998 nr 138 poz. 897
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 26 października 1998 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy przetwórstwie mleka i jego pochodnych
- Dz. U. 1997 nr 76 poz. 479
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 27 czerwca 1997 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy magazynowaniu, przetwórstwie zbóż i produkcji pasz pochodzenia roślinnego
ze zm.
- Dz.U. 2009 nr 22 poz. 124Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 stycznia 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy magazynowaniu, przetwórstwie zbóż i produkcji pasz pochodzenia roślinnego
- Dz. U. 1997 nr 48 poz. 316
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 8 maja 1997 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy produkcji olejów roślinnych
- Dz. U. 1952 nr 47 poz. 317
Rozporządzenie Ministrów Pracy i Opieki Społecznej oraz Zdrowia z dnia 14 listopada 1952 w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przetwórstwa rybnego