|
Czynniki biologiczne - Nowości wydawnicze
|
Zagrożenia chemiczne i biologiczne w małych firmach sprzątających - M. Gołofit-Szymczak, E. Dobrzyńska

 |
 |
W broszurze przedstawiono: podstawowe informacje na temat szkodliwych czynników biologicznych i chemicznych występujących na stanowiskach pracy personelu sprzątającego, procedurę oceny ryzyka zawodowego związanego z tymi zagrożeniami oraz sposoby jego ograniczania i eliminowania. Publikacja zawiera listę kontrolną dotyczącą, m.in. identyfikacji niebezpiecznych czynników chemicznych, ich magazynowania (przechowywania), warunków stosowania, identyfikacji szkodliwych czynników biologicznych, zasad profilaktyki i stosowania środków ochrony indywidualnej.
Format: B5 Stron: 23 ISBN: 978-83-7373-088-5 Rok wydania: 2010 Status: naklad wyczerpany
|
Zagrożenia chemiczne i biologiczne w małych zakładach gastronomicznych - L. Zapór, J. Kowalska

 |
 |
Publikacja jest adresowana do pracodawców małych przedsiębiorstw gastronomicznych, którym ma ułatwić przeprowadzenie oceny ryzyka zawodowego w odniesieniu do szkodliwych czynników biologicznych i chemicznych. Zawiera listę kontrolną pomocną w przeprowadzeniu analizy ryzyka zawodowego i jego ograniczania.
Format: B5 ISBN: 978-83-7373-093-9 Rok wydania: 2010 Status: naklad wyczerpany
|
ZAGROŻENIA BIOLOGICZNE - Wybrane zagadnienia - M. Łuczak, M.A. Zużewicz

 |
 |
Omówiono organizmy żywe występujące w środowisku życia człowieka, które stanowią zagrożenia biologiczne o różnym stopniu szkodliwości dla zdrowia - bakterie, grzyby, priony, wirusy i pierwotniaki, a także związki drażniące, alergizujące, rakotwórcze i toksyczne pochodzenia biologicznego.
Format: 16,5 x 23,5 cm - B5 Stron: 64 ISBN: 83-88703-12-9 Status: naklad wyczerpany Pozycja dostępna w bibliotece CIOP-PIB
|
|
|